Nieuwe 5-jaars benchmarklening: aankondiging veilingdatum, afloopdatum, referentielening en doelvolume

In de Outlook 2016 heeft het Agentschap aangekondigd een nieuwe 5-jaars benchmarklening te zullen uitgeven. In het laatste kwartaalbericht werd aangegeven dat de lancering van deze lening zou plaatsvinden in juni 2016.

Vandaag maakt het Agentschap de details voor de lancering van deze lening bekend. De veilingdatum, afloopdatum, referentielening en het doelvolume zijn als volgt:

Veilingdatum

Dinsdag 7 juni 2016, aanvang 10.00 uur

Afloopdatum lening

15 januari 2022 (korte eerste coupon)

Referentielening

DBR 2% 4 januari 2022

Doelvolume

€ 4 - € 6 miljard

Vaststellen van de prijs

Vanaf 30 minuten na allocatie; uiterlijk woensdag 8 juni 2016 12.00 uur CET

Stortingsdatum

Twee dagen na het vaststellen van de prijs

Coupon

Wordt aangekondigd op vrijdag 3 juni 2016

Initiële ‘spread guidance’       

Wordt aangekondigd op maandag 6 juni 2016

Indien onvoorziene marktomstandigheden zich voordoen, behoudt het Agentschap zich het recht voor om de veiling uit te stellen.

Kenmerkend voor de DDA is de directe plaatsing van de lening bij eindbeleggers. Vanaf de opening van de veiling kunnen beleggers biedingen inleggen via één of meerdere Primary Dealers van hun keuze.

Het orderboek opent om 10.00 uur en sluit uiterlijk om 17.00 uur. De allocatie wordt na de sluiting van het orderboek zo snel mogelijk bekend gemaakt. De prijs van deze lening wordt op zijn vroegst een half uur na de allocatie en niet later dan 12.00 uur de volgende dag vastgesteld. Het Agentschap streeft ernaar om de prijs op de veilingdag zelf bekend te maken. Meer informatie over de DDA methode is te vinden op deze website.