0% coupon voor nieuwe 5-jaars staatslening

De coupon voor de nieuwe 5-jaars benchmarklening van de Nederlandse Staat is vandaag vastgesteld op 0%. Het Agentschap lanceert de nieuwe lening op dinsdag 7 juni via een veiling volgens de Dutch Direct Auction (DDA) methode. Deze lening lost op 15 januari 2022 af.

Het Agentschap beoogt met de DDA een volume van € 4 tot € 6 miljard uit te geven. Het Agentschap heeft zich gecommitteerd om binnen een jaar na de eerste uitgifte via heropeningen van de lening een uitstaand volume van minimaal € 15 miljard te realiseren. De liquiditeit van de obligatie wordt gegarandeerd door de repo-faciliteit die ter beschikking staat van de Primary Dealers.

De kenmerken van deze lening zijn:

Afloopdatum

15 januari 2022

Coupon

Jaarlijks 0%

Uitgiftevolume

€ 4 - € 6 miljard

Referentielening

DBR 2% 4 januari 2022

Initiële ‘spread guidance’       

Aankondiging op maandag 6 juni 2016

Veilingdatum

Dinsdag 7 juni 2016, aanvang 10.00 uur

Kenmerkend voor de DDA is de directe plaatsing van de lening bij eindbeleggers. Vanaf de opening van de veiling kunnen beleggers biedingen inleggen via één of meerdere Primary Dealers van hun keuze.

Het orderboek opent om 10.00 uur en sluit uiterlijk om 17.00 uur. De allocatie wordt na de sluiting van het orderboek zo snel mogelijk, maar niet later dan 9.00 uur de volgende dag, bekend gemaakt. De prijs van deze lening wordt op zijn vroegst een half uur na de allocatie en niet later dan 12.00 uur de volgende dag vastgesteld. Het Agentschap streeft ernaar om te prijzen op de veilingdag zelf. Storting is 2 dagen na de dag waarop de prijs wordt vastgesteld.

Het Agentschap behoudt zich het recht voor om de veiling uit te stellen indien zich onvoorziene marktomstandigheden voordoen.

Meer informatie is te vinden in de beleggerpresentatie die vandaag wordt gepubliceerd. Deze publicatie is in het Engels en is beschikbaar op deze website.