Nieuwe 7-jaars DSL: aankondiging veilingdatum, afloopdatum, referentielening en doelvolume

In de Outlook 2017 heeft het Agentschap aangekondigd een nieuwe 7-jaars staatslening te zullen uitgeven. In het kwartaalbericht voor Q3 werd aangegeven dat de lancering van deze lening zou plaatsvinden in september of oktober 2017.

Vandaag maakt het Agentschap de details voor de lancering van deze lening bekend. De veilingdatum, afloopdatum, referentielening en het doelvolume zijn als volgt: 

Veilingdatum

Woensdag 11 oktober 2017, aanvang 10:00 uur

Afloopdatum lening

15 januari 2024 (korte eerste coupon)

Referentielening

DBR 1,75% 15 februari 2024

Doelvolume

€ 5 - € 7 miljard

Vaststellen uitgifteprijs

Bij voorkeur op de veilingdag zelf,
maar uiterlijk donderdag 12 oktober, 12:00 uur

Stortingsdatum

Twee dagen na het vaststellen van de uitgifteprijs

Coupon

Wordt aangekondigd op maandag 9 oktober 2017

Initiële ‘spread guidance’

Wordt aangekondigd op dinsdag 10 oktober 2017

Indien onvoorziene marktomstandigheden zich voordoen, behoudt het Agentschap zich het recht voor om de veiling uit te stellen. 

De veiling vindt plaats door middel van een Dutch Direct Auction (DDA). Kenmerkend voor de DDA is de directe plaatsing van de lening bij eindbeleggers. Vanaf de opening van de veiling kunnen beleggers biedingen inleggen via één of meerdere Primary Dealers van hun keuze. 

Het orderboek opent om 10:00 uur en sluit uiterlijk om 17:00 uur. De allocatie wordt na de sluiting van het orderboek zo snel mogelijk bekendgemaakt. De prijs van deze lening wordt op zijn vroegst 30 minuten na de allocatie en niet later dan 12:00 uur de volgende dag vastgesteld. Het Agentschap streeft ernaar om de prijs op de veilingdag zelf vast te stellen. Meer informatie over de DDA methodiek is te vinden op de website www.dsta.nl.