Nieuwe 7-jaars lening aankondiging veilingdatum, afloopdatum, coupon en doelvolume

De Nederlandse Staat introduceert een nieuwe 7-jaars lening: aankondiging veilingdatum, afloopdatum, coupon en doelvolume

Vandaag maakt het Agentschap de details voor de lancering van deze lening bekend. De veilingdatum, afloopdatum, coupon en het doelvolume zijn als volgt:

Veilingdatum

Dinsdag 26 mei 2020, aanvang 10:00 uur CET

Afloopdatum lening

15 januari 2027 (korte eerste coupon)

Doelvolume

€ 3 - € 5 miljard

Stortingsdatum

Donderdag 28 mei 2020

Coupon

0,00%

Het Agentschap heeft zich gecommitteerd om binnen 12 maanden, via verschillende heropeningen van de lening, een uitstaand volume van ongeveer € 15 miljard te realiseren. De liquiditeit van de obligatie wordt gegarandeerd door de repo-faciliteit die ter beschikking staat van de Primary Dealers (PDs).

Op de dag van de uitgifte maakt het Agentschap om 10:00 uur de prijs bekend waartegen de Primary Dealers de lening kunnen afnemen. Bij de uitgifte wordt gebruik gemaakt van een toonbanksysteem. Tijdens de uitgifte kan de prijs doorlopend worden aangepast. De prijs wordt bekendgemaakt via de schermen van MTS Netherlands en Bloomberg DSTA. Professionele en particuliere beleggers kunnen deelnemen via de Primary Dealers. De Primary Dealers en de leningsvoorwaarden staan vermeld op de website (www.dsta.nl). Er geldt voor Primary Dealers (onder de gebruikelijke voorwaarden) het recht om na afloop van de veiling gebruik te maken van de “non-comp”-faciliteit.

De aangepaste uitgiftekalender voor het tweede kwartaal 2020 is hier te vinden.