Nieuwe 30-jaars benchmarklening: aankondiging veilingdatum, afloopdatum, referentielening en doelvolume

In het derde kwartaalbericht 2020 heeft het Agentschap aangekondigd een nieuwe 30-jaars benchmarklening te zullen uitgeven. Daarbij werd aangegeven dat de lancering van deze lening zou plaatsvinden in september of oktober 2020.

Vandaag maakt het Agentschap de details voor de lancering van deze lening bekend. De veilingdatum, afloopdatum, referentielening en het doelvolume zijn als volgt:

Veilingdatum

Dinsdag 22 september 2020, aanvang 10:00 uur CET

Afloopdatum lening

15 januari 2052 (korte eerste coupon)

Referentielening

DBR 0,00% 15 augustus 2050

Doelvolume

€ 4 - € 6 miljard

Vaststellen van de prijs

Bij voorkeur op de veiling dag zelf, maar uiterlijk op 23 september 2020, 12:00 uur CET

Stortingsdatum

Twee dagen na het vaststellen van de prijs

Coupon

Wordt aangekondigd op vrijdag 18 september 2020

Initiële ‘spread guidance’

Wordt aangekondigd op maandag 21 september 2020

Het Agentschap verwacht dat de veiling via een Dutch Direct Auction (DDA) zal plaatsvinden. Zoals altijd behoudt het Agentschap zich het recht voor om de veilingmethode te wijzigen dan wel de veiling uit te stellen indien de omstandigheden daartoe aanleiding geven. Kenmerkend voor de DDA is de directe plaatsing van de lening bij eindbeleggers. Vanaf de opening van de veiling kunnen beleggers biedingen inleggen via één of meerdere Primary Dealers van hun keuze. 

Het orderboek opent om 10:00 uur en sluit uiterlijk om 17:00 uur. De allocatie wordt na de sluiting van het orderboek zo snel mogelijk bekend gemaakt. De prijs van deze lening wordt op zijn vroegst 30 minuten na de allocatie en niet later dan 12:00 uur de volgende dag vastgesteld. Het Agentschap streeft ernaar om de prijs op de veiling dag zelf bekend te maken. Meer informatie over de DDA veiling methode is te vinden op www.dsta.nl.