Coupon voor nieuwe DSL januari 2029: 0,00%

De coupon voor de nieuwe 8-jaars lening is vandaag vastgesteld op 0,00%. Het Agentschap lanceert deze nieuwe lening op dinsdag 28 september 2021 via het MTS platform (wat ook gebruikt wordt voor tapveilingen). Deze lening loopt op 15 januari 2029 af.

De kenmerken van deze lening zijn:

Afloopdatum

15 januari 2029

Coupon

0,00%  (korte eerste coupon)

Doelvolume

€ 3 – 5 miljard

Veilingdatum

Dinsdag 28 september 2021, aanvang 10:00 uur CET

Stortingsdatum

Donderdag 30 september 2021

Het Agentschap heeft zich gecommitteerd om binnen 12 maanden, via verschillende heropeningen van de lening, een uitstaand volume van ongeveer
€ 12 miljard te realiseren. De liquiditeit van de lening wordt gegarandeerd door de repo-faciliteit die ter beschikking staat van de Primary Dealers (PDs).

Op de veilingdag maakt het Agentschap om 10:00 uur de prijs bekend waartegen de Primary Dealers de lening kunnen afnemen. Bij de uitgifte wordt gebruik gemaakt van een toonbanksysteem. Tijdens de uitgifte kan de prijs doorlopend worden aangepast. De prijs wordt bekendgemaakt via de schermen van MTS Netherlands en Bloomberg DSTA. Professionele en particuliere beleggers kunnen deelnemen via de Primary Dealers. De Primary Dealers en de leningsvoorwaarden staan vermeld op de website (www.dsta.nl). Er geldt voor Primary Dealers (onder de gebruikelijke voorwaarden) het recht om na afloop van de veiling gebruik te maken van de “non-comp”-faciliteit.