Wijziging Primary Dealer groep vanaf 2022 – toelichting inzake Societe Generale

Op 16 december 2021 heeft het Agentschap de samenstelling aangekondigd van de Primary Dealer groep bestaande uit instellingen die verantwoordelijk zijn voor de promotie en distributie van Dutch State Loans. De aangekondigde groep is grotendeels gelijk aan de huidige groep. Er is echter een wijziging. Societe Generale maakt niet langer onderdeel uit van deze groep.

Sinds 1999 is Societe Generale is een Primary Dealer geweest en door de jaren heen heeft het Agentschap de toegevoegde waarde van Societe Generale zeer gewaardeerd. Tegelijkertijd erkennen het Agentschap en Societe Generale dat de huidige ambitie niveaus van beide partijen over de invulling van de rol van Primary Dealer niet met elkaar overeen in lijn liggen. Daarom heeft het Agentschap met spijt besloten dat voor 2022 Societe Generale geen onderdeel uit maakt van de Primary Dealer groep. Mocht op enige moment in de toekomst Societe Generale geïnteresseerd zijn in het wederom deel uitmaken van de Primary Dealer groep, dan ziet het Agentschap uit naar het bespreken van de mogelijkheden.