De Nederlandse Staat maakt de veilingdatum van een nieuwe 30-jaars lening bekend en geeft de tijdslijn voor publicatie van het kwartaalbericht voor het vierde kwartaal van 2022

In dit persbericht geeft het Agentschap een update over de aanstaande veiling van een nieuwe 30-jaars Dutch State Loan (DSL). Het kwartaalbericht voor het vierde kwartaal van 2022 wordt uiterlijk op woensdag 21 september gepubliceerd.

Veiling nieuwe 30-jaars lening op 27 september 2022
In de Outlook 2022 heeft het Agentschap aangekondigd een nieuwe 30-jaars lening te zullen uitgeven. Vandaag maakt het Agentschap de details voor de lancering van deze nieuwe 30-jaars lening bekend. De veilingdatum, afloopdatum, referentielening en het doelvolume zijn als volgt:

Veilingdatum

Dinsdag 27 september 2022, aanvang 10:00 uur CET

Afloopdatum lening

15 januari 2054

Referentielening

DBR 0,00% 15 augustus 2052

Doelvolume

€ 3 tot € 5 miljard

Vaststellen van de prijs

Bij voorkeur op de veilingdatum zelf, maar uiterlijk op 28 september 2022, 12:00 uur CET

Stortingsdatum

Twee dagen na het vaststellen van de prijs

Coupon

Wordt aangekondigd op vrijdag 23 september 2022

Initiële ‘spread guidance’

Wordt aangekondigd op maandag 26 september 2022

Het Agentschap verwacht dat deze veiling via een Dutch Direct Auction (DDA) zal plaatsvinden. Zoals altijd behoudt het Agentschap zich het recht voor om de veilingmethode te wijzigen dan wel de veiling uit te stellen indien de omstandigheden daartoe aanleiding geven. Kenmerkend voor de DDA is de directe plaatsing van de lening bij eindbeleggers. Vanaf de opening van deze veiling kunnen beleggers biedingen inleggen via één of meerdere Primary Dealers.

Op de dag van DDA, 27 september 2022, opent het orderboek om 10:00 uur en sluit deze uiterlijk om 17:00 uur. De allocatie wordt na de sluiting van het orderboek zo snel mogelijk bekend gemaakt. De prijs van deze lening wordt op zijn vroegst 30 minuten na de allocatie en niet later dan 12:00 uur de volgende dag vastgesteld. Het Agentschap streeft ernaar om de prijs op de veilingdatum zelf bekend te maken. Meer informatie over de DDA veiling methode is te vinden op www.dsta.nl.

Publicatie uitgiftekalander vierde kwartaal 2022

Uiterlijk woensdag 21 september 2022 wordt het kwartaalbericht voor het vierde kwartaal gepubliceerd, inclusief een update over de Nederlandse economie, begroting, het klimaat en de financieringsbehoefte. Dit document zal ook de te verwachten uitgiftekalender voor het laatste kwartaal van 2022 bevatten.