Multiplatform

De Primary Dealers van het Agentschap hebben een quoteerverplichting die bedoeld is om alle marktpartijen van arbitragevrije referentieprijzen te voorzien. Sinds april 2008 kunnen de Primary Dealers zelf een platform kiezen waarop ze hun quoteerverplichting voor DSL's voldoen, mits het platform van hun keuze aan bepaalde objectieve criteria voldoet.

Bomenrij
Beeld: Outlook 2016
Bomenrij

Eén van de geschiktheidcriteria is dat de bied- en laatprijzen waartegen PD's op het platform handelen binnen een acceptabele termijn zichtbaar zijn voor investeerders. Op dit moment heeft het Agentschap twee platformen geselecteerd: Broktertec Europe Ltd en MTS. Het stelsel staat echter open voor andere geïnteresseerde platformen.  

Omdat de vrijheid voor het kiezen van een quoteerplatform een succes is gebleken, heeft het Agentschap sinds april 2009 deze keuzevrijheid uitgebreid voor Dutch Treasury Certificates (DTC's). Dit betekent dat al het schuldpapier van de Nederlandse Staat dat is onderworpen aan de quoteerverplichting nu op meerdere platformen verhandeld kan worden.

De voorwaarden die gelden voor de multiplatformomgeving voor DSL's zijn opgenomen in enkele bijlagen bij de Algemene Voorwaarden (behorend bij het PD contract).

De voorwaarden die gelden voor de multiplatformomgeving voor DTC's zijn opgenomen in enkele bijlagen bij de Algemene Voorwaarden voor inschrijving in het DTC-register.

Hieronder vindt u de links naar de websites van de 2 platformen. Via de eerste link kunnen particulieren zonder kosten toegang krijgen tot semi-real-time informatie over prijzen van Nederlandse DSL's en DTC's. De vertraging varieert van 5 tot 15 minuten.

MTS Netherlands
Brokertec Europe Ltd