2,50% coupon voor nieuwe 7-jaars staatslening 2030

De coupon voor de nieuwe 7-jaars benchmarklening van de Nederlandse Staat is vandaag vastgesteld op 2,50%. Het Agentschap lanceert de nieuwe lening op dinsdag 4 april 2023 via een veiling op het MTS platform. De lening loopt op 15 januari 2030 af.

De kenmerken van deze lening zijn als volgt:

Veilingdatum

Dinsdag 4 april 2023, aanvang 10:00 uur CET

Afloopdatum lening

15 januari 2030

Doelvolume

€ 3 - € 5 miljard

Stortingsdatum

Donderdag 6 april 2023

Coupon

2,50%

Het Agentschap beoogt met deze veiling een volume van € 3 tot 5 miljard uit te geven. Het Agentschap heeft zich gecommitteerd om binnen 18 maanden, via verschillende heropeningen van de lening, een uitstaand volume van ongeveer € 12 miljard te realiseren. De liquiditeit van de lening wordt gegarandeerd door de repo-faciliteit die ter beschikking staat van de Primary Dealers (PD’s).

Op de dag van de uitgifte maakt het Agentschap om 10:00 uur de prijs bekend waartegen de Primary Dealers de lening kunnen afnemen. Bij de uitgifte wordt gebruik gemaakt van een toonbanksysteem. Tijdens de uitgifte kan de prijs doorlopend worden aangepast. De prijs wordt bekendgemaakt via de schermen van MTS Netherlands en Bloomberg DSTA. Professionele en particuliere beleggers kunnen deelnemen via de Primary Dealers. De Primary Dealers en de leningsvoorwaarden staan vermeld op de website. Er geldt voor Primary Dealers (onder de geldende Primary Dealer voorwaarden) het recht om na afloop van de veiling gebruik te maken van de “non-comp”-faciliteit.