De Nederlandse Staat maakt de veilingdatum van een 30-jaars lening via DDA bekend en geeft de tijdslijn voor publicatie van het kwartaalbericht voor het tweede kwartaal van 2024

In dit persbericht geeft het Agentschap een update over de aanstaande veiling van een bestaande 30-jaars Dutch State Loan (DSL), de DSL 15 januari 2054. Het kwartaalbericht voor het tweede kwartaal van 2024 wordt op 22 maart 2024 gepubliceerd.

Heropening van de 30-jaars lening op 16 april 2024

In de Outlook 2024 heeft het Agentschap aangekondigd de 30-jaars lening DSL 15 januari 2054 te zullen heropenen door middel van een DDA. Vandaag maakt het Agentschap de details voor de veiling van deze 30-jaars lening bekend. De veilingdatum, afloopdatum en het doelvolume zijn als volgt:

Veilingdatum

Dinsdag 16 april 2024, aanvang 10:00 uur CET

Afloopdatum lening

15 januari 2054

Referentielening

Wordt aangekondigd op een later tijdstip

Doelvolume

€ 4 - € 5 miljard

Vaststellen van de prijs

Bij voorkeur op de veilingdatum zelf, maar uiterlijk op 17 april 2024, 12:00 uur CET

Stortingsdatum

Twee dagen na het vaststellen van de prijs

Coupon

2,00%

Initiële ‘spread guidance’

Wordt aangekondigd op maandag 15 april 2024

Het Agentschap verwacht dat deze veiling via een Dutch Direct Auction (DDA) zal plaatsvinden. Zoals altijd behoudt het Agentschap zich het recht voor om de veilingmethode te wijzigen dan wel de veiling uit te stellen indien de omstandigheden daartoe aanleiding geven. Kenmerkend voor de DDA is de directe plaatsing van de lening bij eindbeleggers. Vanaf de opening van deze veiling kunnen beleggers biedingen inleggen via één of meerdere Primary Dealers.

Op de dag van de DDA, 16 april 2024, opent het orderboek om 10:00 uur en sluit deze uiterlijk om 17:00 uur. De allocatie wordt na de sluiting van het orderboek zo snel mogelijk bekend gemaakt. De prijs van deze lening wordt op zijn vroegst 30 minuten na de allocatie en niet later dan 12:00 uur de volgende dag vastgesteld. Het Agentschap streeft ernaar om de prijs op de veilingdatum zelf bekend te maken. Meer informatie over de DDA veiling methode en de huidige DDA regels zijn te vinden op www.dsta.nl.

Publicatie kwartaalbericht op 22 maart 2024

Zoals gebruikelijk zal het Agentschap het kwartaalbericht voor het tweede kwartaal van 2024 publiceren. De publicatie wordt verwacht op vrijdag 22 maart 2024. Het kwartaalbericht bevat de gebruikelijke updates over de Nederlandse economie, de begroting, het klimaat en de financieringsbehoefte. Daarnaast zijn ook de uitgiftekalenders voor het tweede kwartaal van 2024 opgenomen.