Organisatie

Wie zijn wij?

Het Agentschap van de Generale Thesaurie, in het buitenland en in de financiële markten bekend als Dutch State Treasury Agency, is een directie van het ministerie van Financiën en is gevestigd in Den Haag. Het Agentschap financiert de Nederlandse staat door efficiënt de staatsschuld en het publieke geld in de schatkist te beheren en het betalingsverkeer van het Rijk in te richten. Daarnaast adviseren we rijksbreed over marktontwikkelingen en financiële instrumenten. Dit doen we op een integere, betrouwbare en zo effectief mogelijk manier, met het oog voor relevante risico’s.

De minister van Financiën is verantwoordelijk voor een solide en efficiënte financiering van de staatsschuld. Het Agentschap vervult deze rol voor de minister door het financieringsbeleid voor te bereiden. Daarnaast vertegenwoordigt het Agentschap de minister bij het afsluiten van transacties op de financiële markten.

Deze website verschaft informatie over de staatsschuld, schatkistbankieren, staatsleningen en de uitgifte daarvan door het Agentschap. Omdat de site zich richt tot een brede groep belangstellenden - van burgers en banken tot beleggers - is er zo min mogelijk gebruik gemaakt van vakjargon. Op deze pagina kunt u financieel-technische termen doorlezen die relevant zijn voor het Agentschap.

Ministerie van Financiën in Den Haag

Werken bij het Agentschap

Bij het Agentschap werken momenteel circa zestig financiële deskundigen op vier verschillende afdelingen:

  • Beleid en Risicomanagement
  • Cash Management en Kapitaalmarktoperaties
  • Staatsschuld- en Schatkistbeheer
  • Controlling, Accounting en Rapportage

De organisatorische inrichting (zie ook het organogram) is vergelijkbaar met die van een financiële instelling waarin front, mid- en backoffice, functioneel beheer, risk, beleid en control intensief met elkaar samenwerken. We hebben dan ook een hoop verschillende functies binnen het Agentschap. Dan kan je denken aan diverse financiële en technische functies als dealers, analisten en risicomanagers. Maar ook aan functies als communicatiespecialisten, projectmanagers, beleidsmedewerkers en product owners. De diversiteit aan disciplines en deskundigheid maakt het werk bij het Agentschap zo boeiend en interessant. Een fijne werksfeer, waar samenwerken en leren van elkaar centraal staat, is hier dan ook de norm.

De ambitie van het Agentschap is voorop te lopen in een veranderende wereld en zo het beste te bereiken voor de samenleving, investeerders en medewerkers. Het Agentschap investeert erin om een toonaangevende organisatie te worden die transparant en consistent handelt. Om deze ambitie waar te maken zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s.

Dealing room van het Agentschap

Solliciteren

Is jouw interesse gewekt na het bekijken van onze website en ben jij iemand die graag wil bijdragen aan een financieel gezond Nederland? Vacatures die momenteel openstaan kun je vinden op de website en op Werken voor Nederland

Staan er momenteel geen passende vacatures open, maar ben jij wel zeer gemotiveerd om bij het Agentschap te werken? Dan nodigen we je van harte uit om alsnog contact met ons op te nemen. We kijken graag samen met je naar de mogelijkheden. Specifieke interesse hebben we in nieuwe collega’s met een achtergrond in data science, statistiek, economie, finance of ervaring met programmeren (Python).

Ook stagiair(es), werkstudenten, hbo- of wo-studenten met een afstudeeropdracht of beroepsproduct zijn welkom bij ons. Doe jij momenteel een financiële of technische opleiding en ben je op zoek naar een interessante plek om naast je studie gerichte werkervaring op te doen? Dan nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen!

Voor vragen over werken (of stage lopen) bij het Agentschap kan je contact opnemen per mail naar sbr@minfin.nl.